За сградата

Начало / За сградата

OPIA е сградата, която не може да остане незабелязана. Тя ще те привлече със стилен силует и открояващ се дизайн. Ще те накара само да надникнеш, но със сигурност ще поискаш да останеш, защото OPIA привлича като магнит към себе си.

Ще бъдеш опиянен от съвършенството на всеки детайл, а във всеки квадратен метър ще откриеш философията на IDEA HOME нашите клиенти заслужават най-доброто”!

Един поглед отправен към OPIA е способен да те накара да се почувстваш сякаш си надникнал в нечии блестящи, бездъннo черни очи. Този поглед в същността си остава просто един опит за контакт, за близост, която ако не овладееш, единствено усещаш как ти се изплъзва.

С OPIA ние Ви предлагаме частица от това, което сме и това, което създаваме повече от десетилетие – жилища, в които да се чувствате У ДОМА!

Екстериорът на сградата представлява композиция от текстурите и цветовете на дървото и стъклото, подбрани в идеален синхрон, за да придадат едновременно топлина на визията и изтънчена линия на детайла.

OPIA е 10-етажна жилищна сграда с офис на партерното ниво и гаражи, разположени на две нива, с изчистен и елегантен дизайн, съчетаваща стил, качество и красива архитектура.

За сградата е предвиден един вход, със съответната вертикална комуникация - стълбищна клетка и асансьор. За целият обем на сградата са проектирани общо 28 апартамента и 1 офис.

Подходът към сутерена е осигурен посредством рампа, отвеждаща до 20 паркоместа, 31 складови помещения, помещение велосипеди, абонатна и санитарно помещение за общо ползване.

На партерния етаж са разположени жилищния вход, който ще бъде оформен интериорно, 11 паркоместа, помещение за ГЕТ, стълбищна клетка, асансьор, един тристаен апартамент и един офис, организирани по следния начин:

  • Ап. 1 - тристаен, състоящ се от дневна с кухненски бокс и трапезария, две спални, огромна тераса, баня, WC и антре, с площ от 125,06 кв. м.
  • Офис 1 - състоящ се от еднопространствено помещение и WC, с площ от 36,07 кв. м.

Жилищната част на OPIA, от първи до осми етаж, е организирани по следния начин:

  • Ап. 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23 – тристаен, състоящ се от дневна с кухненски бокс и трапезария, две спални, лоджия, две бани, складово помещение и коридор, с площ от 82,43 кв. м.
  • Ап. 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24  – двустаен, състоящ се от дневна с кухненски бокс и трапезария, една спалня, лоджия, баня, складово помещение и антре, с площ от 54,91 кв. м.
  • Ап. 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25 – тристаен, състоящ се от дневна с кухненски бокс и трапезария, две спални, лоджия, две бани, складово помещение и коридор, с площ от 82,10 кв. м.

На деветия етаж са разположени три броя мезонети - един тристаен и два четиристайни, организирани по следния начин:

  • Ап. 26 – четиристаен мезонет, състоящ се от две нива. На първото ниво са разположени дневна с кухненски бокс и трапезария, една спалня, лоджия, баня, коридор със стълбище и складово помещение, а на второто ниво са разположени спалня и баня, с обща площ от 132,31 кв. м.
  • Ап. 27 – тристаен мезонет, състоящ се от две нива. На първото ниво са разположени дневна с кухненски бокс и трапезария, лоджия ,WC, стълбище, а на второто ниво са разположени две спални, две бани и складово помещение, с обща площ от 127,07 кв. м.
  • Ап. 28 – четиристаен мезонет, състоящ се от две нива. На първото ниво са разположени дневна с кухненски бокс и трапезария, една спалня, лоджия, баня, коридор със стълбище и складово помещение, а на второто ниво са разположени спалня и баня, с обща площ от 139,19 кв. м.

Теренът, върху който ще бъдe построена сградата е разположен в сърцето на столицата, с административен адрес бул. Сливница №198, в непосредствена близост до учебни заведения, общински и държавни учреждения, магазини, заведения за хранене, банки, медицински центрове и основни пътни артерии, с бърз и удобен достъп до градски транспорт.

За сградата има издадено Разрешение за строеж, като планираме изпълнението и да стартира през януари 2021 г. и да завърши през есента на 2023г.

 Общи технически параметри на сградата:

Конструкция: монолитна стоманобетонна безгредова конструкция с вертикални носещи елементи

Външни и преградни стени: Външни ограждащи стени - тухлени зидове с дебелина 25 см, изпълнени с многокамерна керамична тухла. Вътрешни разпределителни и преградни стени в жилищата - тухлени зидове с дебелина 25 см и 12см, изпълнени с многокамерна керамична тухла.

Фасада: топлоизолационна система, изградена от топлоизолационни плочи от EPS, с минимална плътност 15 кг/м3 и финишно покритие от водоотблъскваща, силно паропропусклива пастообразна силикатна мазилка.

Дограма: петкамерна PVC дограма, с двоен стъклопакет с бяло стъкло  - 4 мм, с възможност при изрично заявено желание от страна на клиента за монтаж на троен стъклопакет, с дебелина до 44 мм, със система от нискоемисионно и високоенергийно стъкло, с висока степен на термоизолация и светлопроводимост.

Входни врати: пожароустойчиви, блиндирани, с декоративни каси, первази и ламинирано покритие, с двустранно заключване.

ВиК инсталации: Водопроводната инсталация: хоризонтални и вертикални главни клонове за студена, топла и циркулационна вода от стабилизирани PPR тръби и хоризонтални разпределителни разводки от стабилизирани PPR тръби завършващи на тапи, с монтирани индивидуални водомери за всеки самостоятелен подобект в сградата; Канализационна система: окачени хоризонтални клонове в сутерена изградени от PVC тръби, както и обезшумени вертикални канализационни клонове и хоризонтални разводки от PVC тръби, завършващи на тапи.

Ел. инсталация: изцяло оборудвани главни разпределителни табла с предпазители и електромери, захранвания със силови кабели от главните табла до оборудвани с предпазители апартаментни табла, както и електроинсталация за осветление и контакти, монтирани контакти и ключове, монтирани влагоустойчиви осветителни тела на балконите, монтирани осветителни тела в общите части.

Слаботокови инсталации: домофонна инсталация, инсталация за цифрова телевизия и интернет, монтирани звънци до входните врати. Изграждане на структурно окабеляване за индивидуална охранителна система с възможност за свързване към СОТ.

Вентилация:  Жилищни помещения: смукателна сифонна вентилация на санитарните възли; кухненската вентилация, изпълнена със сифонен комин от бетонови тела, с цел изхвърлянето на въздуха над покрива; Гараж: Смукателна вентилационна инсталация;

Отопление: За всеки апартамент е предвидена водно-помпена  двутръбна инсталация от топлоизточника до изцяло оборудваната колекторна кутия, с разположена в сутерена абонатна станция за отопление и битово горещо водоснабдяване.

Климатизация (опционална): при изрично заявено желание от страна на клиента може да се изградят трасета от медни тръби, с топлоизолация от микропореста гума и гофрирана тръба за отвеждане на кондензната вода през летния режим, когато климатизаторите работят в режим охлаждане;

Общи части: подове: настилки от полиран гранит; стени: декоративни мазилки на основата на минерални вещества, осигуряващи висока степен на устойчивост на материалите; тавани: латекс с вградено сензорно осветление; включително интериорно оформление на входното пространство с развита социална среда; асансьор: KONE/ORONA – 1 брой за 8 човека/630кг.

Вертикална планировка: ландшафтно оформление с настилки с марка Semmelrock.

 

За сградата